Bouw tweede locatie Yotel gestart in Amsterdam Noord vol duurzame snufjes

Er komt een nieuw duurzaam hotel en evenementenlocatie aan het Tolhuiskanaal in Amsterdam Noord. De bouw is net gestart en ontwikkelaar Being Development verwacht dat het hotel in de zomer van 2019 al haar deuren kan openen. Er komt onder andere een systeem dat water hergebruikt, een warmte-koude opslag en het hele gebouw wordt gasloos. Ook komt er een expositieruimte, een openbaar restaurant dat geschikt is voor evenementen en een vrij toegankelijke tuin. Het hotel wordt geëxploiteerd door internationale keten Yotel, dat ook een vestiging op Schiphol heeft. 

“Dit is het eerste project waarbij we werken met modulaire bouw. Dat betekent dat er eigenlijk kant-en-klare modules op elkaar gestapeld worden. Dat zorgt weer voor een heel efficiënt bouwproces waardoor we al binnen een jaar klaar kunnen zijn”, vertelt Anne Feikje Weidema van Being Development. “En dat is natuurlijk ook weer beter voor het milieu.”

Yotel Amsterdam

Voor de nieuwe vestiging van Yotel in Amsterdam Noord is duurzaamheid het toverwoord. Het paradepaardje is het watersysteem, dat water verzamelt, filtert en hergebruikt. De ultieme ambitie van de partijen die betrokken zijn bij het project is om het gebruikte water zo goed te zuiveren zodat het teruggestort kan worden in het Tolhuiskanaal. Verder komen er zonnepanelen op het dak die een groot deel van de elektriciteit moeten opwekken. Hierdoor wordt het hele hotel elektrisch en dus gasloos. Ook wordt er tijdens de bouw gestreefd naar het gebruik van 20 procent aan hergebruikte bouwmaterialen.

Doordat het restaurant, de expositieruimte en de tuin openbaar zijn, kan iedereen straks even een kijkje nemen in het hotel. Ook biedt dit openbare karakter mogelijkheden voor het organiseren van events. Weidema: “Het project is wel opgezet met het idee om evenementen naar het hotel te trekken, maar uiteindelijk hangt dit ook van het beleid van Yotel af.”
Een locatie om de komende tijd in de gaten te houden dus!

Bron: greatervenues.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *