Actium wil Haerenkwartier aardgasvrij maken

Woningstichting Actium wil woningen in de wijk Haerenkwartier in Oosterwolde gasloos maken.

Actium zet in op verduurzaming van de woningen in Haerenkwartier door renovatie van 127 huizen en sloop en vervangende nieuwbouw van 44 woningen. Sinds kort is daar de ambitie om de woningen gasloos te maken bijgekomen.

Wijkbewoners hebben herhaaldelijk verzocht om de wijk gasloos te maken. Ze zijn vooral bang dat de woningen nu worden gerenoveerd en dat over een aantal jaren de wijk alsnog over de kop moet om de woningen gasloos te maken. Draagvlak voor onderzoek naar een gasloze wijk is aanwezig, zelfs als dit betekent dat de planning van de renovatie van de woningen uitloopt.

Andere redenen om de woningen gasloos te maken zijn de recente berichtgeving over het dichtdraaien van de gaskraan en de mogelijkheid subsidie te krijgen via het rijk. Momenteel maken nog circa 15 wijken kans op subsidie. Uit alle aanvragen selecteert het Ministerie de beste projecten. De gemeente ziet hierin een unieke kans om te leren hoe het op termijn gasloos kan worden.

Actium heeft aangegeven dat de rijkssubsidie noodzakelijk is voor het gasloos maken van de wijk. Begin oktober komt er duidelijkheid over welke projecten zijn geselecteerd.

Bron: nieuweooststellingwerver.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *