WONINGBOUW JAN STEENSTRAAT SNEL DICHTERBIJ

De bouw van 33 nieuwe woningen op de voormalige locatie van de Willem Alexanderschool aan de Jan Steenstraat in Woerden laat niet langer op zich wachten. Woensdag tekenden Ed Bulder namens Bemog Projectontwikkeling B.V. en wethouder Tymon de Weger de koop-realisatieovereenkomst. Het gaat om 22 koopwoningen (middelduur/duur) en 11 huurappartementen (middelduur). Alle woningen zijn gasloos en nul-op-de-meter. Zodra de omgevingsvergunning is verleend en de aannemer zijn voorbereidingen heeft getroffen, kan de bouw van start. De oplevering van de woningen is te verwachten eind 2019.

“Uiteraard zijn wij blij dat met ons mooie plan ‘Het Schildersgilde’, Bemog een bijdrage kan bieden aan de woningzoekenden in de gemeente Woerden. Ons ontwikkelingsteam heeft in nauwe samenwerking met de gemeente en de bouwkundig aannemer Radix & Veerman het bouwplan verder uitgewerkt. Wij zijn van mening dat dit gevarieerde plan een goede aanvulling is op de woonwensen in de wijk en de gemeente Woerden in zijn totaliteit. Dit plan is in alle facetten door o.a. gasloos en energiezuinigheid goed gericht op de toekomst. Kortom een prachtig plan”, aldus Directeur van Bemog Stefan van Dijk.

Ook Tymon de Weger, wethouder van Woerden is blij met de ontwikkelingen.

“Woerden heeft dringend nieuwe woningen nodig. Woningbouw is dan ook een van de speerpunten van dit college. Ik ben daarom blij dat er in de Jan Steenstraat al zo snel gebouwd kan worden. Dat is goed nieuws voor de woningzoekenden die graag in het Schilderskwartier willen wonen, maar ook voor degenen die straks kunnen verhuizen naar een woning die hierdoor elders in Woerden vrijkomt. Dat de woningen nul-op-de-meter en gasloos zijn, maakt ze duurzaam en daarmee extra aantrekkelijk”, aldus De Weger.

Het plan van Bemog kwam eind vorig jaar bij de selectie als beste uit de bus. Het biedt een variatie aan woningtypen waar veel behoefte aan is. Ook stedenbouwkundig, architectonisch en qua duurzaamheid scoorde het hoge ogen. Belangrijk waren verder: versneld bouwen, elke woning één parkeerplaats op eigen terrein, rolstoel toegankelijk en behoud van de monumentale eik.

Bron: Woerden.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *